Oinarrizko Lanbide titulua sukaldaritza eta jatetxe arloan
Oinarrizko Lanbide titulua sukaldaritza eta jatetxe arloan
Iraupena
Lehenengo ikasturtea: 990 ordu
Bigarren ikasturtea: 1100 ordu ( Enpresetan praktikak: 260 ordu )
Guztira, 2000 ordu
Sarbiderako baldintzak
- 15 – 16 – 17 urte izatea.
- Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako 3. maila edo DBHko 2.a egina ( salbuespenez )
Lanbide moduluen kodea eta izena
3005 Bezeroen arreta ( 66 ordu )
3009 Zientzia aplikatuak I ( 165 ordu )
3011 Komunikazio eta gizartea I ( 165 ordu )
3012 Komunikazioa eta gizartea II ( 168 ordu )
3034 Aurretiazko elaborazioko oinarrizko teknikak ( 132 ordu )
3035 Sukaldaritza – lanetako oinarrizko prozesuak ( 240 ordu )
3036 Lehengaien hornikuntza eta kontserbazioa ( 99 ordu )
3037 Oinarrizko zerbitzatze – teknikak ( 165 ordu )
3038 Elikagaiak eta edariak prestatzeko oinarrizko prozesuak ( 165 ordu )
3039 Taldeentzako materialak eta cateringa prestatzea eta muntatzea ( 120 ordu )
3041 Lantokiko prestakuntza-zikloa ( 260 ordu )
3042 Zientzia aplikatuak II ( 144 ordu )
E800 Laneko prestakuntza eta orientabidea ( 53 ordu )
Irteerak
- Lanbide Heziketako Erdi-mailako ziklo bat egin.
- Lan-munduratzea:
- Sukaldari laguntzaile bezala.
- Produkzio unitateetako, eta jaki eta edari zerbitzuetako ekonomatoetako laguntzaile moduan.
- Aretoetako zerbitzari laguntzailea bezala.
- Taberna edo kafetegietako zerbitzari laguntzailea.
- Tabernari laguntzailea
- Sukaldari laguntzaile, lanketa erraza edo azkarra duten establezimenduetan (pintxoak, plater konbinatuak, bokatak, etb.).