Oinarrizko Lanbide titulua sukaldaritza eta jatetxe arloan

Oinarrizko Lanbide titulua sukaldaritza eta jatetxe arloan

 

 

Iraupena

Lehenengo ikasturtea: 990 ordu

Bigarren ikasturtea: 1100 ordu ( Enpresetan praktikak: 260 ordu )

Guztira, 2000 ordu

 

Sarbiderako baldintzak

  • 15 – 16 – 17 urte izatea.
  • Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako 3. maila edo DBHko 2.a egina ( salbuespenez )

 

Lanbide moduluen kodea eta izena

3005 Bezeroen arreta ( 66 ordu )

3009 Zientzia aplikatuak I ( 165 ordu )

3011 Komunikazio eta gizartea I ( 165 ordu )

3012 Komunikazioa eta gizartea II ( 168 ordu )

3034 Aurretiazko elaborazioko oinarrizko teknikak ( 132 ordu )

3035 Sukaldaritza – lanetako oinarrizko prozesuak ( 240 ordu )

3036 Lehengaien hornikuntza eta kontserbazioa ( 99 ordu )

3037 Oinarrizko zerbitzatze – teknikak ( 165 ordu )

3038 Elikagaiak eta edariak prestatzeko oinarrizko prozesuak ( 165 ordu )

3039 Taldeentzako materialak eta cateringa prestatzea eta muntatzea ( 120 ordu )

3041 Lantokiko prestakuntza-zikloa ( 260 ordu )

3042 Zientzia aplikatuak II ( 144 ordu )

E800 Laneko prestakuntza eta orientabidea ( 53 ordu )

 

Irteerak

  1. Lanbide Heziketako Erdi-mailako ziklo bat egin.
  2. Lan-munduratzea:
    • Sukaldari laguntzaile bezala.
    • Produkzio unitateetako, eta jaki eta edari zerbitzuetako ekonomatoetako laguntzaile moduan.
    • Aretoetako zerbitzari laguntzailea bezala.
    • Taberna edo kafetegietako zerbitzari laguntzailea.
    • Tabernari laguntzailea
    • Sukaldari laguntzaile, lanketa erraza edo azkarra duten establezimenduetan (pintxoak, plater konbinatuak, bokatak, etb.).